İstatistikler
Üye : 240İçerik : 220
Web Bağlantıları : 3
Toplam Ziyaretçi : 1871047
Canlı Yayın
Diyanet Çocuk
Camiyi Seviyorum
Kardeşlik Ahlakı
| Bağlum Camii ve Kur’an Kursu’nun temeli atıldı… |
|
|
|
Keçiören Bağlum Camii ve Bölge Erkek Yatılı Kur’an Kursu’nun temeli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın katıldığı törenle atıldı. Keçiören Müftülüğü ve Muradiye Kültür Vakfı’nın katkılarıyla inşa edilecek caminin temel atma töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz, camilerin ve mabedlerin imarının maddi ve manevi olmak üzere iki türlü olduğunu ifade etti. Maddi imarın mabedlerin fiziki imarı olduğunu kaydeden Başkan Yardımcısı Yılmaz, manevi imarın ise o camiye cemaat yetiştirmek, o caminin kürsüsüne mihrabına ve minberine geçecek imam ve hatip yetiştirmek olduğunu kaydetti. Cami merkezli bir medeniyete sahip olduğumuzu dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu; “Dikkat edin, şehirlerimizin ve köylerimizin merkez olarak kabul edilen yerlerinde cami vardır. Caminin etrafında külliyeler medreseler, şifahaneler, evler ve ağaçlar bulunur. Bu medeniyet anlayışımızda bizim çarşımızın merkezinde de cami vardır, kışlamızın merkezinde de cami vardır, medreselerimizin merkezinde de cami vardır. Bu cami merkezli bir medeniyete sahip olduğumuzu gösterir.” Cami ve camianın, cami ve külliyenin buluşmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz, “Bugün burada cami, külliye ve Kur’an kursunun buluşmasını çok anlamlı buluyorum. Cami ve Kur’an kursunun buluşmasıyla buradan yetişecek çocuklar fikri hür vicdanı hür bireyler olarak yetişecek ve toplumu ayağa kaldıracaktır” dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile birlikte Türkiye genelinde 100 yatılı Kur’an kursu ile işbirliği yaparak hafızlığı ve Kur’an eğitimini yeniden ayağa kaldırmak üzere bir faaliyet başlattıklarını bildiren Başkan Yardımcısı Yılmaz, “Öyle inanıyorum ki bugün burada temelini attığımız Kur’an Kursu bu kervana katılacak 101. Kur’an Kursu olacaktır. Ben böyle umut ediyorum” diye konuştu. Temel atma törenine Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın yanı sıra Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Belgin Aydın, Ankara İl Müfütüsü Mustafa Hakkı Özer, Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler, Keçiören İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş,Mamak Müftüsü Muharrem Genç, Muradiye Kültür Vakfı Kurucu Başkanı Mustafa Kalfaoğlu, Muradiye Kültür Vakfı Genel Müdürü Ahmet Ulusoy ve çok sayıda davetli katıldı.
|
|||
| Perşembe, 22 Eylül 2011 02:26 tarihinde güncellendi |